pirmdiena, 2019. gada 6. maijs

Roberts Lūiss Stīvensons "BAGĀTĪBU SALA"

Jau sen nebiju lasījusi nevienu middle-grade grāmatu, un, kad ieraudzīju šo grāmatu bibliotēkā, izlēmu - kāpēc ne? Man patīk stāsti par bagātību meklēšanu, tāpēc arī izlēmu to izlasīt. 

Stāsts ir par jauno Džimu Houkinsu, kurš uzkāpj uz kuģa "Hispaniola" un kopā ar jūrnieku komandu dodas jūrā, lai atrastu uz kādas salas noslēptās bagātības. Viņu gaida piedzīvojumi, noslēpumi, briesmas, kuģa avārija un tikšanās ar noslēpumaino Džonu Silveru.



Pirmkārt jāpiemin tiešām skaistās ilustrācijas, kas padarīja grāmatas lasīšanu vēl baudāmāku. Bija gan ilustrācijas pa visu lappusi, gan mazi zīmējumi, kas labi attainoja grāmatā notiekošo. 

Otrkārt, kā jau minēju, man patīk stāsti par bagātību meklēšanu un noslepumainām salām, tāpēc arī šis stāsts man tīri labi patika. Manuprāt, tā ir ļoti laba grāmata jauniešiem, kas mācās kādā 4.-7. klasē. Tiešām aizraujošs, viegli lasāms gabals, kam var arī ātri tikt cauri. 

Treškārt, patika arī tas, ka galvenais varonis bija jauns puika, nevis kāds no pieaugušajiem, lai gan ik pa laikam nodaļas mijās starp paša Džima un ārsta skatapunktiem, bet pret to man nebija pretenziju, jo tā stāsts bija pilnīgāks. 

Vienīgais, kas man tā īsti nepatika, bija tas, ka viss likās mazliet sastegts beigās. No sākuma šķita, ka viss baigi velkas, vismaz 100 vai pat varāk lappuses bija no Džima "parastās" dzīves ar ģimeni, savukārt pēdējās nodaļas jau likās sasteigtas. Vienu brīdi viņi visi kaujas, bet jau nākamajā visi ir atraduši bagātības. 

Taču kopumā tas bija ļoti aizraujošs gabals, kuru noteikti ir vērts izlasīt, ja jums patīk šāda veida piedzīvojumu stāsti.

7/10



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru