trešdiena, 2019. gada 20. februāris

SURVIVING ADAM MEADE by Shannon Klare

Vieglas lasāmvielas meklējumos uzdūtos šai grāmatai, un, palasot arī Goodreads recenzijas, likās, ka grāmata varētu būt laba. Tā nu ķēros klāt.

Šis ir stāsts par septiņpadsmit gadus veco Klēru, kura ar ģimeni ir pārvākusies uz jaunu pilsētu, atstājot aiz muguras visus savus draugus un puisi. Tagad Klērai jāsāk jauna dzīve un jāmeklē jauni draugi, tomēr ir vel viena problēma - futbola spēlētājs Adams Mīds, kuru Klēra nevar ciest. 


Jau no paša sākuma man likās, ka šī būs laba grāmata ar spēcīgu galveno varoni un labu mīlasstāstu, kas radies no naida. Un tā patiešām arī bija, tomēr šai grāmatai bija arī šādi tādi mīnusi, kurus arī vēlos pieminēt. 

Es jau no paša sākuma zināju, ka šis nebūs kaut kāds oriģināls mīlasstāsts, un tomēr man ļoti patika tas, ka Klēra ar Adamu jau no paša sākuma viens otru kaitināja, turklāt viņi nevarēja izvairīties viens no otra, jo Klēras jaunā labākā draudzene Railija satikās ar Adama draugu Teitu, līdz ar to viņi bieži bija vienā kompānijā, kas, protams, nozīmēja, ka viņi pavadīja daudz laika kopā un drīz no ienaidniekiem kļuva par pāri. Un tomēr es būtu gribējusi, lai šis "naids" būtu ilgāks, jo kaut kā baigi ātri viss pārvērtās. Šis arī bija tāds galvenais mīnuss, ko gribēju pieminēt, jo pārējās dažas detaļas, kas man īsti nepatika, bija saistītas ar pašu galveno varoņu raksturiem, un tas jau ir personisks mīnusiņš, jo visi ir dažādi. 

Protams, bija ļoti daudz plusu, jau sākot ar to, ka grāmata ir ļoti viegli lasāma un beidzot ar to, ar kādām problēmām viņiem vajadzēja saskarties, piemēram, kad Adama vecmāmiņa iekļuva slimnīcā vai arī patiesība par Adama pagātni un ģimeni. 

Lai nu kā, šī ir grāmata atslodzes brīžiem. Grāmata, ko var izlasīt dažu dienu laikā un neiespringt.


8/10


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru