trešdiena, 2017. gada 5. jūlijs

Grāmatas vasarai





Jā, es zinu, ka vasara ir jau gandrīz pusē un ka, iespējams, vajadzēja šo ierakstu veikt jau pirms laba laiciņa, tomēr es to daru tikai tagad, cerēdama, ka varbūt laikapstākļi beidzot par mums apžēlosies un varēs aizbraukt uz pludmali, kur palasīt kādu vieglu lasāmvielu. Ja jums patiks šādi ieraksti, noteikti veidošu vēl citas rekomendācijas.



Kā pirmo vēlos minēt tieši šo grāmatu. Tik tikko pabeidzu pārlasīt un, godīgi sakot, esmu pat lielākā sajūsmā, nekā, kad lasīju pirmoreiz pirms diviem gadiem.

Šis ir stāsts par Čārliju, kura ir uzaugusi ar tēti un trīs brāļiem, līdz ar to ir diezgan puiciska. Viņai patīk sports un nepatīk meitenīgas lietas. Tomēr pienāk diena, kad Čārlijai jāatbild par savu rīcību un jāatrod darbs, lai atmaksātu tēvam parādu par sodu. Šis darbs maina meitenes dzīvi, turklāt vēl ir naksnīgās sarunas pagalmā ar kaimiņu puisi Breidenu, kuru meitene uzskatījusi par draugu visu savu mūžu...

Šī ir ļoti viegla lasāmviela, ideāli piemērota pludmalei vai vienkārši atpūtai. Izlasīju apmēram dienas laikā, kas notiek ļoti reti. Principā šajā sarakstā varētu ievietot arī jebkuru citu Keisijas Vestas grāmatu, jo visas ir ļoti vieglas un raitas lasāmvielas.



Kas gan vasarā var būt labāks par grāmatu, kas stāsta par ceļojumu ar mašīnu pāri visai valstij?

 Eimijas māte ir izlēmusi pārcelties uz citu štatu un tagad Eimijai ir jāaizved viņu mašīna no Kalifornijas līdz pat Konektikutai. Vienīgā problēma ir tā, ka pēc Eimijas tēva nāves avārijā, meitene nav gatava sēsties pie stūres, tāpēc sens ģimenes draugs Rodžers, kuram arī jādodas pāri valstij, piedāvā palīdzēt. Viņu ceļojums izvēršas īstā piedzīvojumā un jūtu karuselī.

Arī šī bija diezgan vasarīga lasāmviela, un man ļoti patika, ka tika pievienoti dažādi attēli, saraksti un čeku fotogrāfijas, it kā autore pati arī ir veikusi šo ceļojumu pirms grāmatas uzrakstīšanas. Man, kā lasītājam, kurš nekad nav bijis Amerikā un nenojauš, kā izskatās Eimijas un Rodžera apmeklētās vietas, ļoti palīdzēja daudz labāk izjust stāstu. Protams, viņi sastopas ar dažādām problēmām un arī pašai Eimijai ir psiholoģiskas problēmas, jo viņa nespēj sēsties pie stūres, bet tas netraucēja šo grāmatu pilnībā izbaudīt.

Atceros, kā lasīju šo grāmatu pirms diviem gadiem un uzreiz nevarēju tajā "iebraukt", tomēr drīz vien grāmata kļuva ļoti interesanta.

Tā stāsta par divām draudzenēm - Sloeinu un Emīliju. Pēkšņi Sloeina pazūd, atstādama Emīlijai sarakstu ar 13 lietām, ko Emīlija nekad mūžā nedarītu. Emīlijas priekšā ir vasara, kad jāizpilda šie punkti, un pavisam negaidīti viņai sāk palīdzēt Frenks Porters.

Šī grāmata nebija tik viegli lasāma, kā divas iepriekšējās, un mazliet atgādināja Džona Grīna "Papīra pilsētas" ar visu to meitenes pazušanu, taču arī šī ir ļoti vasarīga grāmata, ko vērts izlasīt. Starp citu, ļoti vēlos šo grāmatu pārlasīt, tikai nezinu, vai tas izdosies šogad, ņemot vērā, ka man ir kaudze citu nelasītu grāmatu.






Viena no manām pagājušā gada mīļākajām grāmatām. Atceros, kā lasīju, sēžot uz balkona, un nespēju atrauties, jo bija tik viegli un interesanti...

Stāsts ir par Samantu Rīdu, kuras dzīvē viss vienmēr ir salikts pa plauktiņiem. Viņās dzīve nemaz nelīdzinās kaimiņu - daudzbērnu ģimenes Geretu - dzīvei. Viņi ir trokšņaini un nekārtīgi, un tas riebjas Samantas mātei, lai gan meitene katru dienu, sēžot uz mājas jumta, sapņo, ka varētu kļūt par daļu no Geretu ģimenes. Viss mainās, kad kādu vakaru Samantai uz jumta pievienojas Džeiss Gerets...

Protams, kā jebkurā citā romānā, arī šajā varoņiem bija daudz dažādu problēmu un nepatikšanu, bet šī grāmata lika man smaidīt tik daudz, ka to pat nevar saskaitīt. Gan Samanta, gan Džeiss bija brīnišķīgi varoņi, un, lai gan lasīju tikai pirms gada, plānoju arī šo grāmatu pārlasīt, pirms ķerties klāt citiem autores darbiem, lai gan tie nav īpaši saistīti. Man vienkārši gribas pasmaidīt.


Ja vēlaties vasarā izlasīt kādu viegli lasāmu fantāzijas grāmatu, šī ir īstā.

"The Syrena Legacy" ir triloģija par mistisku sirēnu pasauli. Sirēnu princi Galenu nosūta uz zemi, lai viņš atrod meiteni, kura var sarunāties ar zivīm. Tajā pašā laikā Emma ir atbraukusi atpūsties uz pludmali, kad abi jaunieši burtiski uzskrien viens otram virsū un uzreiz sajūt kaut kādu saikni. Tagad Galenam jāpārliecinās, vai tiešām Emmai ir dotas šīs spējas runāt ar zivīm...

Šo triloģiju lasīju pirms diezgan ilga laika, taču atceros, ka man ļoti patika abu varoņu attiecības un emocijas, jo šī grāmata ir rakstīta no abu jauniešu skata punktiem. Pirmā daļa "Of Poseidon", manuprāt, bija vislabākā no triloģijas, tomēr ir vērts izlasīt, īpaši var paņemt uz pludmali.






Kā pēdējo vēlos minēt Dženijas Hānas "Summer" triloģiju, kuru arī lasīju pirms ļoti ilga laika, tāpēc pārāk daudz neatceros, izņemot to, ka bija diezgan interesanti un divās nākamajās daļās bija daudz drāmas.

Viss labais, kas notiek Bellijas dzīvē, ir saistīts ar vasarām, kuras meitene pavada pludmales mājā kopā ar Suzannu, Džeremiju un Konrādu. Viņi ir Bellijas draugi un brāļi, un vienu vasaru viss mainās līdz nepazīšanai, mainās uz to pusi, kā visam vajadzēja būt jau pirms ilga laika.

Šī noteikti nav labākā vasarīgā grāmata, ko esmu lasījusi, un vispār visa triloģija, kā jau minēju, ir pilna drāmas un klišeju, tomēr atceros, ka izlasīju šīs grāmatas ļoti ātri un gribējās zināt, kas notiks ar varoņiem tālāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru