piektdiena, 2014. gada 8. augusts

WHERE SHE WENT by Gayle Forman

Kad uzzināju, ka "If I Stay" otrā daļa ir no cita varoņa skatapunkta, nemaz negribēju lasīt, bet tad izlēmu izlasīt. Kā nekā - pirmā grāmata kļuva par manu favorītu un iedomājos: "Ja nu arī "Where she went" būs tikpat laba? Un... Ja nebūs, tad nekas, es vismaz būšu pabeigusi sēriju.". Tā arī izlēmu pagaidām neiegādāties šo darbu un lejupielādēt telefonā.

 

Otrās grāmatas notikumi risinās trīs gadus pēc tam, kad Mia ir aizgājusi no Ādama dzīves. Viņu ceļi vairs nekrustojas, Ādams ir kļuvis par slavenas grupas dziedātāju. Līdz vienu nakti Ņujorkā viņu dzīves atkal krustojas, un šī nakts izrādās liktenīga...

 
Laikam jāsaka, ka otrajā daļā neesmu vīlusies. Tieši otrādi - pat negaidīju, ka man tik ļoti patiks. Protams, bija daudz mīnusu, bet jau tas, ka grāmatas notikumi pārsvarā norisinās 24 stundu laikā, ir pārsteidzoši. Vienas nakts laikā notika tik daudz, ka nesapratu - kā Ādams un Mia to visu paspēja?
 

 
 
Sākot lasīt, radās desmitiem dažādu jautājumu. Kas notika ar Miu? Kāpēc viņi izšķīrās? Kāpēc Ādams pats viņu nemeklēja? Kāpēc Mia pārtrauca jebkādi kontaktēties ar puisi? Visi šie jautājumi nomocīja manu prātu ne vienu brīdi vien, līdz Ādams beidzot satika Miu un lasītāji saņēma atbildes uz tik svarīgiem jautājumiem (Kaut ne uz visiem. Piemēram, joprojām nesaprotu, kā Mia tā vienkārši varēja pamest Adamu un aizbraukt, viņš taču tik daudz darīja meitenes labā!)
 
Ļoti, ļoti patika tas, ka viena nodaļa bija tagadnē, bet nākamajā Ādams jau atcerējās kaut ko no trīs gadiem bez Mias. Tas deva iespēju vēl labāk iepazīt un iemīlēt šo jauko puisi, tomēr tā arī nesapratu, kāpēc Ādams visiem žurnālistiem meloja, ka ar Miu saticies tikai dažas nedēļas.
 
Piesaistīja arī tas, ka Ādams un Mia vienkārši gāja pa Ņujorku, runāja un Mia rādīja savas mīļākās vietas šajā pilsētā. Ne tikai restorānu un boulingu, bet arī izbrauca ar laivu, aizgāja līdz Brīvības statujai un līdz tiltam, kur saulrietā uz brīdi arī izšķīrās.
 
Šo grāmatu bija ļoti viegli lasīt, un tad atjēdzos pie beigām, domādama, cik labas ir sērijas beigas. Lielākoties tika atbildēti visi jautājumi un patiešām priecājos, ka viena nakts pēc trīs gadu nošķirtības varēja atgriezt Miu un Ādamu pie attiecībām.
 
Daži iecienīti citāti:
"You don't share me. You own me."
 "Her hands were freezing, just like they always were, so I warmed them, just like I always did."
 "I've become to realize there's a world of difference between knowing something happened, even knowing why it happened, and believing it."


8/10 

 
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru