otrdiena, 2019. gada 16. jūlijs

THE READING RUSH / BOOKTUBE-A-THON: iepazīšanās


Ja godīgi, nemaz nebiju plānojusi piedalīties šajā lasīšanas maratonā, jo domāju, ka nebūšu Latvijā, tātad arī nebūs tik daudz laika lasīt, tomēr brauciens pie radiniekiem tika pārcelts vēl uz nedēļu vēlāk, tāpēc izdomāju, ka tikpat labi varu piedalīties maratonā (turklāt augustā nesanāks piedalīties Bout of Books, kurā ļoti gribēju piedalīties, tāpēc izmantoju šo iespēju). 






Kas ir Reading Rush / Booktube-a-thon? Nedēļu ilgs lasīšanas maratons, par kuru vairāk informācijas var uzzināt oficiālajā youtube kanālā. Kādreiz tas bija Booktube-a-thon, bet šogad vadītājas izlēma mainit nosaukumu uz Reading Rush. Starp citu, tagad ir arī maratona mājaslapa, kurā var sekot līdzi izlasītajam un iegūt apbalvojumus par izpildītiem uzdevumiem. Arī man ir savs profils, tāpēc varat pievienot mani savam draugu sarakstam. 

Kad šis maratons notiek? 2019. gada 22.-28. jūlijā. 

Vai ir kādi uzdevumi? Šogad, tāpat kā citus gadus, ir dažādi lasīšanas uzdevumi, kurus var pildīt, bet var arī izlaist, ja nav vēlmes tik ļoti 'iespringt'. Es nepildīšu visus uzdevumus, jo nevēlos sevi kaut kā ierobežot, gribu lasīt to, ko pati izvēlos, nevis izvēlēties grāmatas, kas tikai atbilstu uzdevumam. 

  1. Izlasīt grāmatu ar violetu krāsu uz vāka;
  2. Izlasīt grāmatu vienā un tajā pašā vietā (nav jāizlasa grāmata vienā piegājienā, vienkārši jālasa vienā vietā, pat ja konkrēto grāmatu lasīsiet vairākas dienas);
  3. Izlasīt grāmatu ar vismaz 5 vārdiem nosaukumā;
  4. Izlasīt grāmatu, ko vēlējies izlasīt pagājušajā gadā;
  5. Izlasīt grāmatu, kurā galvenais varonis nav cilvēks;
  6. Izlasīt autora pirmo grāmatu;
  7. Izlasīt grāmatu un noskatīties šīs grāmatas ekranizāciju. 

Ko es lasīšu? Šajā lasīšanas maratonā vēlos izlasīt vismaz 5 grāmatas, tomēr redzēs, kā man ies. Tātad šeit būs tās grāmatas, ko vēlos izlasīt maratona laikā:
  1. Izlasīt grāmatu ar violetu krāsu uz vāka: "Layover" by Amy Andelson, Emily Meyer (šī grāmata der arī uzdevumam "izlasīt autora prmo grāmatu")
  2. Izlasīt grāmatu vienā un tajā pašā vietā: "Giant Days Vol. 1" by John Alisson
  3. Izlasīt grāmatu ar vismaz 5 vārdiem nosaukumā: "Since You've Been Gone" by Mary Jennifer Payne (ja skaitām, ka 've patiesībā ir have, tad sanāk 5 vārdi)
  4. Izlasīt grāmatu un noskatīties šīs grāmatas ekranizāciju: "Brooklyn" by Colm Toibin
  5. "Giant Days, Vol. 2" by John Alisson;
Un ja paliks laiks un vēlme, paķeršu klāt vēl kādu no šīm grāmatām:

  • "Bogene" by Gundega Repše;
  • "Hot Dog Girl" by Jennifer Dugan;
  • "Fame, Faith and the List" by Kasie West;
  • "The Death and Life of Charlie St. Cloud" by Ben Sherwood;
  • "Chalk Man" by C. J. Tudor. 




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru