sestdiena, 2014. gada 2. augusts

THE 5TH WAVE by Rick Yancey

Šo grāmatu man vajadzēja izlasīt jau pirms ilga laika. Patiešām. Sintija visu laiku (aptuveni 8 mēnešus) teica, cik šis darbs ir lielisks, un arī internetā bija simtiem lielisku atsauksmju, tāpēc beidzot, beidzot izlēmu to izlasīt. Well, paldies, Sintij, par ieteikumu.

 

 Pēc pirmā viļņa - paliek tikai tumsa. Pēc otrā - tikai veiksmīgie spēj izsprukt. Pēc trešā - tikai neveiksmīgie izdzīvo. Pēc ceturtā viļņa paliek tikai viens noteikums: neuzticēties nevienam. Ir piektā viļņa noriets, un Kesija bēg no radībām, kuri tikai izskatās kā cilvēki. Ja Kesija paliks viena, viņa izdzīvos, tomēr meitene satiek noslēpumu  un aizdomu pilno Evanu Volkeru, kurš, iespējams, varēs palīdzēt Kesijai izglābt viņas mazo brāli. Meitenei ir tikai divas iespējas: cīnīties vai padoties...

 
 Pirms pāris mēnešiem nesapratu, kas šajā grāmatā ir tik lielisks, ka visi par to sajūsminās, bet tad... Tad es sāku lasīt un negribēju likt grāmatu (manā gadījumā - telefonu) malā.
 

Jau pēc pirmajām lapām es iemīlējos Rika Jensija rakstīšanas stilā, it īpaši nodaļās no Kasiopejas (Kesijas) skatapunkta. Apraksti no apokaliptiskās pasaules, īsie teikumi, meitenes izmisuma pilnās domas un jaukās (un brīžiem neveiklās) atmiņas no laikiem, kad dzīve vēl bija normāla.
 
Turklāt - radās sajūta, ka man nekad neapniktu  lasīt par Kesiju. Viņa nekrita uz nerviem, centās izdzīvot pēc iespējas ilgāk, lai tikai atrastu savu mazo brāli. Un es ne reizi vien sāku smieties nakts vidū, kad Kesija atkal domāja par perfekto Benu Perišu un viņas mīlestību pret puisi, kuru gandrīz nepazina.
 
Tikpat ļoti iemīlējos mistiskajā puisī Evanā Volkerā, un nemūžam (NEMŪŽAM!) negaidīju, ka Evans ir Silencers, kurš centās nogalināt Kesiju. Turklāt šis pavērsiens bija mazliet mulzinošs, I mean, viņš tik ļoti aizsargāja un rūpējās par Kesiju savā mājā, ka domāju: "Evans ir tas, kuram arī es pavisam noteikti uzticētos.".
 
Neskatoties uz iepriekš minētajiem plusiem, bija arī dažas lietas, kas man nepatika.
  • Sākumā nevarēju saprast, kāpēc pēkšņi sākās nodaļa no cita skatapunkta, un tas likās ļoti mulsinoši.
  • Kaut kā nepiesaistīja nodaļas no Bena skatapunkta.
Un - kas vispār notika grāmatas beigās? Ko autors izdarīs ar Evanu? Vai viņš būs dzīvs? Viņam jābūt dzīvam, jo tas taču ir Evans Volkers!
 
 

8,5/10
 
 


1 komentārs:

  1. ko?! KOOO?! KAS TAS IR PAR VĒRTĒJUMU?! KAS. TAS. IR?!
    *skrien raudāt un pa ceļam iemet ar 5. viļņa hārdbeku*
    bet nopietni. ;(((

    AtbildētDzēst